Welkom...
op de website van Of Chiyoko Kensha. Wij fokken en showen met de Akita, een bijzonder ras wat ook wel bekend staat als de Japanse Akita. Onze kennel is geregistreerd bij Raad van Beheer en Fédération Cynologique Internationale (FCI). Daarnaast zijn wij clubfokker bij de NIPPON INU, een rasvereniging voor van origine Japanse rashonden. Kijk gerust rond op onze website en schroom niet om bij het willen van informatie en/of vragen contact met ons op te nemen.
Laatst bijgewerkt op 09-12-2018
Nieuws


Agenda
Gezondheidsonderzoek bij Musa (ECVO oogonderzoek) - Wageningen (NL)
12/12/2018

Emi' Kyū Hikari gaat naar Zweden - Onsala (SE)
02/03/2019


Volg ons op Facebook
We zijn erg trots om onze nieuwste toevoeging aan de "Chiyoko familie" voor te stellen:

KAITO TEAM ARIMASA
(D.O.B.: 12/04/2018 - IMP. Wit-Rusland)
(Gouki Go Kasumisou
X Kintarou Go Zaou Hirama)

Wij willen Yuliya Belova bedanken voor het vertrouwen, vriendschap en de mogelijkheid om dit lieve en mooie reutje toe te mogen voegen aan onze familie. Wij zijn enorm blij en trots, dankjewel!

IJsselshow & Hanzeshow te Zwolle

Voor zowel Yoko als Musa werd het tijd om ervaring op te doen in de ring. Wij zijn trots!

IJsselshow
Musa (a.k.a. Denka Go Di Bordakitainu Kensha)
| 1. Uitmuntend |
Beste Puppy v/h Ras
Yoko (a.k.a. Ecstatic Yoko Ono Go)
| 2. Uitmuntend | R.CACIB

Hanzeshow
Musa (a.k.a. Denka Go Di Bordakitainu Kensha)
| 1. Uitmuntend |
Beste Puppy v/h Ras
Yoko (a.k.a. Ecstatic Yoko Ono Go)
| 1. Uitmuntend |
BOS | CAC | CACIB
Chie' Go pups vliegen uit!

De tijd gaat veel te snel! Na een hartstikke leuke puppyperiode werd het helaas tijd om afscheid te nemen van Miyuki haar pups. Het laatste weekend met de pups hebben wij afgesloten met een gezellige BBQ waarbij alle eigenaren van pups aanwezig waren, maar begin juni was het dan zover.

Dag lieve Masahiro, Tetsuro, Hitomi, Hanyu en Haruna. Wij gaan jullie missen, maar we zullen elkaar snel weer zien!
Musa heeft HD A en is vrij van Patella Luxatie!
03/12/2018
Vandaag zijn wij naar Dierenkliniek Putten geweest om de heupen en knieën van Musa te laten onderzoeken. Dit zijn een tweetal verplichte onderzoeken die wij als fokker dienen te doen eer wij een hond mogen inzetten voor de fok. Goed nieuws; Musa heeft HD A en is vrij van Patella Luxatie!

De 'Emi' Kyū' puppies zijn geboren!

Er is mogelijk nog een pup beschikbaar

Op 16 november zijn de pups van Ecstatic Yoko Ono Go (a.k.a. Yoko, geïmporteerd uit Griekenland) en P'Yamato Go KiYama (a.k.a Yamato, Duitsland) geboren. Yoko is moeder geworden van negen prachtige, mooie wondertjes (vijf reutjes en vier teefjes).

Ecstatic Yoko Ono Go X P'Yamato Go KiYama
HD A
 
HD A1
ECVO ogen: Vrij
 
ECVO ogen: Vrij
Patella: Vrij
   
     
Familiedag 2018 van de NIPPON INU

Een keer in het jaar organiseert onze rasvereniging een evenement waarbij het mogelijk is om de langharige Akita's te showen. Wij vinden het altijd erg leuk om hieraan mee te doen met de door ons gefokte langharige pups en wij zijn erg trots op de door hun behaalde resultaten!

🏆 In 2017 tijdens de Jubileum Clubmatch van de NIPPON INU won Noodle (a.k.a. Ai' Roku Matsuri Of Chiyoko Kensha, eigenaar Anne) de Funkeuring - 1/2 'Uitmuntend'.

🏆 Dit jaar (2018) heeft Chie' Go Hitomi Of Chiyoko Kensha (a.k.a. Hitomi, eigenaar familie Schipper) tijdens de Familiedag van de NIPPON INU de Funkeuring gewonnen - 1/3 'Uitmuntend'.

🥇 Ook Cheddar (a.k.a. Dain Go Kodaira Of Chiyoko Kensha, eigenaars Ben & Martine) deed mee aan de Funkeuring. Het was voor dit teefje van net drie maanden oud de eerste keer, maar in de ring gedroeg en toonde ze zich als een professional. Dus voor ons is zij ook een winnaar!