Als je hebt besloten een Akita aan te schaffen, dan rijst de vraag: 'bij welke fokker?'

Fokkers die zich aangesloten hebben bij de NIPPON INU houden zich aan de richtlijnen zoals deze door de vereniging opgelegd worden in het Verenigings Fokreglement. Richtlijnen die zijn opgenomen in het VFR kun je echter zien als minimum eisen. Minstens zo belangrijk is hoe een fokker invulling geeft aan die richtlijnen en wat een fokker daarnaast nog meer doet om een zo gezond mogelijke en goed gesocialiseerde pup te fokken. Fokkers hebben onderling verschillende visies als het gaat om het ras en het behoud ervan en ook in de praktische uitvoering kan men grote verschillen waarnemen. Jij - als eventueel toekomstige eigenaar van een puppy van een verantwoorde fokker - bent echter degene die moet onderzoeken welke fokker het beste aansluit bij jouw definitie van een verantwoorde fokker.

Bij interesse in een puppy van een verantwoorde fokker is het belangrijk dat men meer doet dat enkel het bezoeken van een website en het sturen van een e-mail. Een fokker stelt het namelijk veel meer op prijs als men hem belt en vragen stelt. Een fokker die op een verantwoorde wijze fokt zal open en transparant zijn en zal een kritische houding juist waarderen. En als je serieus geïnteresseerd bent, dan raden wij je aan om op bezoek te gaan. Wij stellen dit vaak vanuit ons zelf voor, omdat wij persoonlijk contact met de eventuele toekomstige eigenaren van onze puppies belangrijk vinden. Maar verwacht ook dat een fokker kritisch is naar jou. Een verantwoorde fokker zal vragen stellen om te kunnen achterhalen of je de hond kan bieden wat hij verdient en middels het stellen van vragen zal een fokker achterhalen of jij net zo zorgvuldig te werk zal gaan als dat hijzelf doet. En wat eigenlijk nog belangrijker is als het gaat om het kiezen van een fokker: volg je gevoel.

Hopelijk kunnen wij - bij een bezoek aan ons en onze Akita's - bevestigen dat Of Chiyoko Kensha aansluit bij je wensen en eisen betreft een verantwoorde fokker, maar zo niet, dan is dat ok├ę. Bij ons staat namelijk het vinden van optimale combinaties tussen onze pups en hun toekomstige eigenaren centraal.

Het kiezen van een fokker