Van baby tot pup
Voor veel mensen is een pup een familielid. Daarom groeien onze pups bij ons in huis op waardoor zij op jonge leeftijd al veel gevarieerde indrukken opdoen. De werpkist en de daaraan gekoppelde puppyren staat namelijk vanaf dat de puppies - en ongeveer twee weken voor de geboorte - geboren zijn midden in ' het centrum van ons leven': de woonkamer. Vanaf het moment dat de puppies vast voedsel krijgen - dit is ongeveer bij dag 20 - wordt er een stuk kunstgras in de puppyren gelegd. Na iedere maaltijd of dutje zetten wij de puppies op het kunstgras. Na ongeveer drie dagen weten de puppies waar zij naartoe moeten als zij hun behoeften moeten doen, want welke puppy wil nou zijn eigen slaap- en speelplek bevuilen?


 
 
Als de puppies een leeftijd van ongeveer 3 weken hebben bereikt gaan de puppies iedere dag - mits het weer het toe laat - naar buiten om daar kennis te maken met de buitenwereld. Uiteraard doen wij dit in kleine stapjes, dus de eerste weken zal de buitenwereld zich beperken tot de tuin. Vanaf een leeftijd van 4 weken mogen de toekomstige baasjes - maar ook anderen - op 'kraamvisite' komen.

Als de puppies hun eerste inenting hebben gekregen - dit is bij een leeftijd van 6 weken - is het voor de puppies tijd om de 'grote boze buitenwereld' te gaan verkennen. Dit doen wij door uitstapjes te maken met samen met de moeder en de puppies naar bijvoorbeeld een basisschool, de kinderboerderij, een tuincentrum en een manege. Wij vinden het belangrijk om de toekomstige baasjes daarbij te betrekken. Zij leren op die manier om te gaan met het socialiseren van een puppy en wij kunnen hun ter plekke begeleiding bieden. En natuurlijk is gewoon heel gezellig om met iedereen na afloop even een drankje en hapje te nuttigen terwijl de puppies lekker liggen te slapen - door de vele indrukken die zij opdoen kunnen zij overal slapen - onder het toeziend oog van hun moeder.

Wij zetten ons er tot het uiterste voor in om de puppies met zoveel mogelijk elementen in aanraking te brengen zodat zij kunnen opgroeien tot goed gesocialiseerde honden en waardoor de overgang naar hun nieuwe huis zo makkelijk mogelijk gaat, voor zowel de puppy als de nieuwe eigenaar. Vanaf een leeftijd van ongeveer 8 tot 9 weken dragen wij de verantwoordelijkheid met betrekking tot het socialiseren en opvoeden van de pup, over aan de nieuwe eigenaar en breekt voor ons een moeilijke moment aan: het afscheid.

Ondanks dat wij afscheid moeten nemen van onze puppies, houdt dat niet in dat het voor ons dan is afgelopen. Alle eigenaren mogen ons te allen tijde benaderen als zij bijvoorbeeld vragen hebben, tips en/of advies willen. Daarnaast vinden wij het ook ontzettend leuk om te weten hoe onze puppies zich ontwikkelen van pup tot volwassen hond.